OBRES DE REPERTORI AMB ARS AUREA SONORA:


Six Bagatelles for piano,

op. 12

Miklós Rózsa (1907-1995)


Kaleidoskope, op.19

Miklos Rózsa (1907-1995)


Concert per a viola op.34

(v.viola-piano)

Miklos Rózsa (1907-1995)


“The Land Where My Heart Lies”

“Little Town”, de les

Five Songs, op. 16

Miklos Rozsa (1907-1995)


Valse Crepusculaire, de la BSO del film Providence (1976)

Miklós Rózsa (1907-1995)


Estudis, op. 10

Fréderic Chopin (1810-1849)


Sonata n14 per  a Piano “Clar de Lluna”

L.v Beethoven (1770-1827)


Concert per a Piano i Orquestra op. 54 en La m

Robert Schumann (1810-1856)


Quintet per a Piano i Quartet de Corda op. 44 en Mi B Major

Robert Schumann

(1810-1856)


Quintet per a Piano i Quartet de Corda en Fa m

César Franck (1822-1890)KIEV PORTELLA (PIANO):


D'origen maonès, Kiev Portella és llicenciat superior en piano i música de cambra, amb immillorables qualificacions i posseeix tres premis extraordinaris de carrera en piano i premi final de carrera en cambra. Escenaris com el Palau de la Música de Barcelona, la sala simfònica de l'Auditori de Barcelona, Festival Chopin de Valldemosa, Festival Internacional de Música de Ciutadella, Auditòrium de Palma de Mallorca, Auditori de la Chettam's School of Music de Manchester, Teatre Principal de Palma de Mallorca, Teatre Principal de Maó... han escoltat ja l'art d'aquest pianista.  

La seva primera aparició com a solista amb orquestra va ser a l'Auditòrium de Mallorca, actuant amb l'Orquestra Simfònica de Balears, davant 1.700 persones.

Ha col·laborat com a solista amb nombroses orquestres nacionals i internacionals, i compagina aquestes actuacions junt amb les de músic de cambra.

A l'apartat de concursos ha obtingut nombrosos primers premis tant nacionals com internacionals. Kiev Portella ha enregistrat per a diverses Televisions Nacionals així com també per Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) «Ràdio 2», «Catalunya Música», RNE «Ràdio 4», «COM Ràdio», «Antena 3», «Ràdio Onda Cero», COPE... També és membre jurat de diversos concursos internacionals tant de piano com de composició com per exemple el "Premi Internacional Frederic Mompou", ...  

Des del 2007 és professor del Conservatori de Música de Tarragona.

Com a pedagog l'han convidat a impartir classes magistrals a diversos cursos d'Espanya al costat de noms com Dimitri Ashkenazy, Lluís Claret, Ramzi Yassa, Ramon Coll...

És membre fundador de la fundació "Frederic Mompou".  

Juntament amb Auba Saura (ballarina) , portà a terme un projecte d'invenció pròpia on junta música de diferents gèneres amb dansa contemporània,a nomenat «Athalis». on l'espectador s'hi troba totalment identificat en tot moment. 

L'any 2008 va estrenar mundialment a Barcelona l'obra guanyadora del 28è Concurs Internacional de Composició Frederic Mompou, «Impulso» del compositor xilè M. Fárias.

L'any 2.009 participà en la gira dedicada a Miklós Rózsa, a Catalunya, amb deu concerts on acompanyà Daniel Sanxis (viola), en la interpretació delConcerto for Viola, i interpretà obres per a piano del compositor hongarès, entre elles un fragment de la banda sonora original de la pel·lículaProvidence (1976), d'Alain Resnais.

El gener de 2.011, acompanyat per l'Orquestra Cum Jubilo del Camp de Tarragona, sota la direcció de Xavier Puig, interpretà el Concert per a Piano en La m de Robert Schumann, en el XII Concert de Nadal a Castellvell del Camp

La primavera del mateix any participà en una gira, en què, en col·laboració amb el Liverpool String Quartet, interpretà el Quintet en Mi b Major del mateix compositor, obra que compartí programa amb el Quintet per a Piano i Quartet de Corda de César Frank, en la IIIa Gira Internacional del Liverpool String Quartet, a les Illes Balears, l’estiu de 2.012, i que culminà amb la participació en el concert inaugural del XXXIX Festival Internacional de Música de Maó, al Teatre Principal de Maó, amb un espectacular èxit de públic.

Actualment, està duguent a terme un projecte de dúo amb la clarinetista Roser Gallardo, amb obres de diferents autors, per tota la geografia dels Països Catalans.